hovedret002

Skindstadfrederiksen.dk

Her kan du finde alt om slægtsforskning, kreativitet og historier.

 

 

Mama always said life was like a box of chocolate, you never know what you're gonna get

 

 

 

Forest Gump

Moussaka a la

LCHF

En anderledes moussaka, som smager kanon. Jeg bryder mig ellers ikke om aubergines, men i denne ret, kan jeg sagtens spise dem.

Ingredienser

 

Til 4 personer.

 

1 aubergine

Olie

150-250 g. spinat

500 g. oksefars

1 løg

1 dåse hakkede tomater

3 fed hvidløg

½ oksekødsbouillon terning

Salt

Peber

2 dl. Fløde

100 g. flødeost

1 tsk. stødt muskat

100 g. revet ost

 

Sådan gør du....

 

Hak løg og hvidløg. Put lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt de hakkede tomater sammen med den halve bouillon terning, smag til med salt og peber. Lad det simre imens du skærer auberginen i skiver. Skyl spinaten

 

Lav den hvide ostesovs, ved at hælde fløde og flødeost i en gryde og varm det op. Smag til med salt, peber og stødt muskat.

 

Tag en ovnfast fad og start med at hælde lidt ostesovs i bunden, dæk med aubergineskiver, læg derefter et lag kødsovs, efterfulgt at spinat. Hæld lidt ostesovs over og derefter læg endnu et lag aubergines efterfulgt af resten af kødsovsen og ostesovsen. Drys med revet ost på toppen. Dæk fadet til med stanniol og stil den i ovnen ved 200 grader. Lad det stå i ca. 30 minutter hvorefter du tager staniolen af og lad den blive gylden på toppen.