bagvaerk003

Skindstadfrederiksen.dk

Her kan du finde alt om slægtsforskning, kreativitet og historier.

 

 

Mama always said life was like a box of chocolate, you never know what you're gonna get

 

 

 

Forest Gump

Fastelavnsboller med

Æbler og Marcipan

Jeg er begyndt at eksperimentere lidt med den sunde linie i madlavningen. Og hvad bedre end at gøre et forsøg med de gode gamle fastelavnsboller. Der er lidt søde sager i, for det er trods alt fastelavnsboller, men det kan udelades hvis man ikke bryder sig om marcipan.

Dej

Ca. 20 stk.

 

50 g. gær

300 g. havreklid

200 g. rugmel

2 spsk. sukrin

2 tsk.kardemomme

150 g. smør

2 æg

2 dl. mælk

lidt salt

 

 

Fyld

 

1 æble

ca. 50 g. marcipan

1 spsk. sukrin

 

 

Topping

 

Vand

Sukrin

Hasselnøddeflager

Mørk chocolade 70%

Varm mælken lidt så den er lun. Opløs gæren i mælken. Smelt smørret og bland det i gærblandingen.

 

Rør æggene i med salt, sukrin og kardemomme. Ælt melet i. Dæk dejen m. et viskestykke og lade det hæve i 1½ time.

 

Rens æblerne og skær dem i tern. Drys sukrin over. Skær marcipanen i små stykker.

 

Fordel dejen i tyve klumper. Tryk dem flade og placer marcipan stykke og et par stykker æbler på midten og luk. Placer med lukningen nedaf og evt. læg dem i en muffinforme.

 

Pensl med vand, strø sukrin og hasselnøddeflager over og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

 

Så snart de er ude af ovnen, så riv noget mørk chocolade over dem, så det kan smelte.

 

Serveres til kaffe og/eller te.